מדריכי קנייה ברשת, טיפים, המלצות ודילים שווים מכל רחבי הגלקסיה

המדריך לקניית משקפיים באינטרנט​

מי מאיתנו הזדעזע לא פעם ממחירי המשקפיים בארץ? נכנסים לחנות אופטיקה כזו או אחרת, בוחרים מסגרת ועדשות שיתאימו לנו ומגיעים לשאלת השאלות, מה המחיר? לי אישית זה צבט בלב לא פעם כששמעתי את המחירים המופקעים והלא סבירים שדורשים מאיתנו לשלם כאן בישראל על משקפי ראייה, שמש, מולטיפוקל וכו'. אני מרכיב משקפי ראייה מהיותי ילד וקניית משקפיים בארץ הפכה מזמן ללא נגישה לנחלת הכלל.
לפני כמה שנים החלטתי לעשות צעד "אמיץ" – להזמין משקפיים באינטרנט!

eyeglasses

השוויתי, בדקתי, חיפשתי, חקרתי ומצאתי כי קניית משקפיים באינטרנט תוכל להוזיל לי עלויות במאות אחוזים + אוכל להתפנק בעדשות איכותיות ודקות מאוד, כולל ציפוי מיוחד ולבחור מתוך מגוון ענק של מסגרות יפות.

חשבתי לעצמי – למה לא לנסות בעצם? הזמנתי מאות פעמים ברשת. אומנם אלו היו בעיקר בגדים, מוצרי חשמל ותוספי תזונה.אבל אם אפשר להזמין מוצרים כאלה, למה משקפיים אי אפשר? בגלל שאי אפשר למדוד? או שמא יעשו לי משקפיים לא טובות/איכותיות מספיק?
תמיד ניתן להחזיר במידה ולא טוב – יש את PayPal, יש מדיניות החזרה נוחה, יש אחריות ושירות לקוחות מצויינים של כמה חנויות מומלצות לקניית משקפיים באינטרנט (ובעיקר מחו"ל) וביניהם: זני אופטיקל (Zenni Optical), איי ביי דיירקט (EyeBuyDirect) ו-סמארט ביי גלסס (SmartBuyGlasses) מהחנויות הוותיקות, הפופולריות והמובילות שקיימות ברשת. ראיתי שיש פיצ'רים מגניבים באתרים הללו שבהם אפשר להעלות תמונה שלי עם המסגרת שבחרתי ולראות איך זה נראה עליי ועוד כלים ועזרים לקנייה אטרקטיבית וקלילה. כל מה שהייתי צריך הוא מרשם למשקפיים, לבחור מסגרת שאני אוהב ולהזמין.

החלטתי שכדאי לתת לזה צ'אנס, והאמינו לי לא התאכזבתי לרגע! הופתעתי מאיכות המשקפיים, מהירות המשלוח, קלות ההזמנה והכי הרבה מהמחיר הזול של משקפיים ברמה גבוהה כזאת. הזמנתי משקפי ראייה בכ300 ש"ח כולל משלוח ועדשות דקות, שפה בארץ היו עולים לי 1000 ש"ח לפחות! גם מסגרת יפה, גם עדשות איכותיות ודקות במיוחד וגם זול – במילה אחת איכות. גם אם הם לא היו טובים עליי, הייתי יכול להזמין עוד 3 זוגות ואפילו לא להגיע למחיר שמשקפיים באיכות כזאת היו עולים לי כאן בארץ.

eyeglasses

שימו לב כי תוכלו לקבל קאשבק – Cashback (כלומר כסף בחזרה) במידה ואתם קונים מחנויות משקפיים אלו בפרט וחנויות נוספות ברשת בכלל.
תוכלו לקבל כסף בחזרה בשווי אחוז מסויים מן הקנייה שעשיתם באתרים ובחנויות ברשת, כלומר – תוכלו לחסוך אפילו יותר! שימו לב רק כי אחוזי ההחזר משתנים ונקבעים ע"פ התנאים של אתרי הקאשבק.
להסברים וטיפים נוספים היכנסו למדריך הקאשבק שהכנתי עבורכם

גם לכם נמאס לשלם הון תועפות על משקפיים בארץ?

לדעתי אכן כדאי לתת צ'אנס לקניית משקפיים באינטרנט – לא חושב שתתאכזבו. לא מרוצים? תוכלו להחזיר ולקבל פיצוי מלא/חלקי תלוי במיקרה ובכפוף למדיניות החנות שהזמנתם דרכה. אני וחבריי הזמנו לא פעם – ולא התאכזבנו אפילו פעם אחת.
לפני שהתחלתי לרכוש בעצמי, קראתי ברחבי הרשת על המון אנשים שהיו מרוצים מאוד וכמובן ביניהם גם המון צרכנים מישראל, שהחליטו כמוני להפסיק לשלם ביוקר על משקפיים בארץ ולעשות את הצעד ה"אמיץ" הזה ולהזמין משקפיים באינטרנט. רובם המוחלט לא התחרטו על זה כלל לפי שלל התגובות החיוביות שפירסמו – ואף המשיכו להזמין פעם אחר פעם מחנויות אלו ולהמליץ עליהן לחברים ומשפחה.

חנויות מומלצות לקניית משקפיים באינטרנט

אז כאמור ישנם הרבה חנויות טובות ברשת לקניית משקפיים. לפניכם כמה מהמומלצות יותר, שמצאתי כי נותנות את התמורה הטובה ביותר:

  1. זני אופטיקל – Zenni Optical: היא חנות משקפיים סינית מהוותיקות והמובילות ברשת, שהוקמה בשנת 2003 במטרה לספק משקפיים איכותיות לכל דורש ובמחירים זולים. יש לציין כי זני אופטיקל מייצרת בעצמה את כל העדשות והמסגרות למשקפיים במפעל בבעלותה.
    תוכלו למצוא באתר מגוון ענק של משקפי ראייה, משקפי מולטיפוקל, משקפי שמש, משקפי ספורט ועוד לגברים, נשים וילדים.
    בין היתר תוכלו למצוא בזני אופטיקל מגוון ענק של מסגרות יפות ואיכותיות ללא מותג במחירים מצחיקים!
    החנות חרטה על דגלה בין היתר לספק משקפיים איכותיות במחירים זולים ושפויים, לספק את העדשות ברמה הגבוהה ביותר, להפוך את קניית המשקפיים באינטרנט לקלה ואטרקטיבית במיוחד, ולספק אחריות ושירות יוצאים מן הכלל והיא אכן מצליחה בכל היעדים!

2. איי ביי דיירקט – EyeBuyDirect: היא קמעונאית אמריקאית בתחום האופטיקה מהפופולריות והוותיקות ברשת, שהוקמה בשנת 2005 במטרה לספק משקפיים נגישות ובמחירים זולים לכולם. תוכלו למצוא באתר מגוון ענק של משקפי ראייה, משקפי מולטיפוקל, משקפי שמש, משקפי ספורט, משקפי מחשב ועוד לגברים, נשים וילדים.
באיי ביי דיירקט בדומה לזני אופטיקל – תוכלו למצוא מגוון ענק של מסגרות יפות ואיכותיות ללא מותג במחירים זולים מאוד!

3. סמארט ביי גלאסס – SmartBuyGlasses: מחנויות המשקפיים המובילות והוותיקות ברשת שהוקמה בשנת 2006, והיא חלק מכמה קמעונאיות משקפיים מובילות ברחבי העולם. החנות מוכרת למעלה מ-180 מותגים ו-80,000 דגמי משקפיים ובין היתר מסגרות ממותגות כמו: TOM FORD, Ray-Ban, Versace, Emporio Armani ועוד! תוכלו למצוא באתר מגוון ענק של משקפי ראייה, מולטיפוקל, משקפי שמש, עדשות מגע ועוד לגברים, נשים וילדים.
המחירים בחנות זו יקרים יותר מאשר בזני אופטיקל ובאיי ביי דיירקט, במיוחד שהחנות כאמור מוכרת למעלה מ-180 מותגים – אך עדיין זולים יותר ביחס למחירים בארץ לפחות במסגרות שלי יצא להיתקל בהן.

מה צריך כדי להזמין משקפיים באינטרנט, ומה כדאי לדעת?

1. מרשם למשקפיים- כמובן אתם צריכים מרשם למשקפיים כדי שידעו אילו משקפיים להכין לכם. תוכלו לקבל מרשם בכמה דרכים:
א. רופא/ת העיניים שלכם.
ב. אופטומטריסט/חנות אופטיקה בתשלום.
ג. בית ספר לאופטומטריה ומדעי הראייה באוניברסיטת בר אילן שם תקבלו בדיקת ראיית ומרשם בחינם (רק קחו בחשבון שזה עלול לקחת כמה שעות).
ד. אם אתם יודעים מהו המרשם שלכם ממשקפיים קודמות שהזמנתם והמרשם לא השתנה.
ה. תוכלו לבקש מחנות האופטיקה/אופטומטריסט את המרשם למשקפיים שעשיתם דרכם במידה והמרשם שלכם לא השתנה. אם הם יהיו מספיק נחמדים הם יביאו לכם.

2. פרטי המרשם- ישנם מספר פרטים במרשם למשקפיים שלכם שכדאי שתדעו לידע כללי וגם כדי שתדעו מה להזין בהזמנה עצמה (לא חובה להבין הכל, אפשר להעתיק פשוט מהמרשם שקיבלתם):
    א. R-OD– עין ימין, L-OS– עין שמאל.
    ב. PD- מרחק במילימטרים בין מרכזי האישונים שלכם.
    ג. SPH, Sphere- עוצמה/דרגה של קוצר או רוחק הראייה שלכם. מספר שלילי (-) לתיקון ראייה מרחוק, ומספר חיובי (+) לתיקון ראייה מקרוב.
    ד. CYL, Cylibder- צילינדר. OD CYL- תיקון צילינדר בעין ימין, OS CYL- תיקון צילינדר בעין שמאל.
    ה. AXIS, AXS- זווית/כיוון הצילינדר (astigmatism) בעין. OD AXIS- תיקון AXIS בעין ימין, OS AXIS- תיקון AXIS בעין שמאל.
    ו. ADD, NV-ADD- מתייחס להזמנת משקפי מולטיפוקל.
    ז. Prism- משמש לתיקון אורינצטייה של העיניים (חוסר איזון, פזילה וכדומה).

prescription zenni
מילוי מרשם לדוגמא ב-Zenni Optical
prescription eyebuydirect
מילוי מרשם לודגמא ב-EyeBuyDirect

3. פרטי המסגרת- ישנם מספר פרטים במסגרת שחשוב מאוד לדעת לפני שבוחרים אחת:
    א. Frame Width- רוחב המסגרת במ"מ.
    ב. Lens Width- רוחב העדשה במ"מ.
    ג. Bridge- רוחב ה"גשר" בין העדשות במ"מ.
    ד. Temple Length- אורך הידית במ"מ.
    ה. Lens Height- גובה העדשה במ"מ.
    ו. Frame Weight- משקל המסגרת בגרם.
    ז. PD Range- לאיזה טווח של ערכי PD (מרחק במילימטרים בין מרכזי האישונים) המסגרת מתאימה.

לרוב תוכלו לראות בנוסף האם המסגרת מתאימה למשקפי מולטיפוקל/ביפוקל, מאיזה חומר היא עשויה ועוד פרטים נוספים בדף המסגרת.

specifictaions zenni
פרטי מסגרת לדוגמא ב-Zenni Optical
specifictaions eyebuydirect
פרטי מסגרת לדוגמא ב-EyeBuyDirect

4. לעיתים תוכלו לראות שבאחת מידיות המשקפיים שלכם מופיעים 3 מספרים (לפעמים הם נמחקים מהבלאי). מספרים אלו מייצגים מספר פרמטרים:
    א. המספר הראשון מייצג את רוחב העדשה במ"מ.
    ב. המספר השני מייצג את רוחב ה"גשר" בין העדשות במ"מ.
    ג. המספר השלישי מייצג את אורך הידית במ"מ.

eyebuydirect dimensions

4. תוכלו לקחת משקפיים שברשותכם ולהשוות את מימדי המסגרת הנוכחית למסגרת שאתם מעוניינים לקנות. לא יודעים מה המימדים? נמחקו המספרים על הידית? תוכלו תמיד לנסות לבקש אותם מהאופטומטריסט/חנות האופטיקה שבה קניתם את המשקפיים הנוכחות.

5. תוכלו למדוד את ערך הPD שלכם (מרחק במילימטרים בין מרכזי האישונים) בעזרת בן אדם שיעזור או אפילו בעצמכם. תוכלו לקבל עוד פרטים על איך למדוד ועל הדרך גם להוריד את סרגל הPD מזני אופטיקל או מאיי ביי דיירקט. אני אישית מעדיף שהמדידה תתבצע ע"י איש מקצוע ועל הדרך לעשות גם בדיקת ראייה לראות שלא התחלף המספר וכו', אבל אם אתם מרגישים מספיק בטוחים למדוד בדרך זו – לכו על זה!

6. שימו לב לעובי ההעדשה שאתם מזמינים. ישנם מספר אינדקסים לעובי העדשה שנעים בין 1.5 ל-1.9, וככל שהמספר עולה – העדשות דקות יותר. אם אתם לא מבינים בזה, מומלץ לשאול את האופטומטריסט/חנות האופטיקה בה עשיתם את המשקפיים הקיימות איזה אינדקס הכי מתאים לכם.

7. שימו לב תמיד למשקל המסגרת – חשוב מאוד לא לבחור מסגרת כבדה מידי!

8. ישנו כלי מעולה שיש בהרבה חנויות משקפיים ברשת אשר מאפשר לכם להעלות תמונה שלכם ו"למדוד" אונליין את המסגרת, כך תוכלו לראות איך המסגרת תיראה עליכם. לרוב יהיה עליכם גם להוסיף את ערך הPD שלכם להתאמה מדוייקת יותר.

9. בחלק מהחנויות תוכלו לראות דוגמן/דוגמנית עם המסגרת, מה שייתן לכם המחשה טובה איך המשקפיים נראים ויושבים באמת.
בזני אופטיקל למשל, ישנו פיצ'ר נחמד מאוד בו תוכלו לראות מתחת לפרטי המסגרת תמונות של אנשים מרכיבים את המשקפיים עם המסגרת.
גם באיי ביי דיירקט תוכלו לראות לעיתים תמונות מצורפות של אנשים עם המסגרת באיזור הביקורות ("REVIEWS").

10. ברוב חנויות המשקפיים ברשת תוכלו לראות ביקורות על המסגרת, מומלץ לבדוק תמיד לפני שמזמינים מה אנשים חושבים עליה בכדי שתדעו מה היתרונות והחסרונות שלה והאם היא מתאימה לכם יותר/פחות.

11. ברוב חנויות המשקפיים ברשת תוכלו להוסיף לעדשות המשקפיים ציפויים מיוחדים, בין היתר: נגד קרינת UV, שריטות, כתמים, מים, זיעה, שמן, אבק, טביעות אצבע וכדומה (ציפוי Oleophobic, Super Hydrophobic ועוד). תוכלו לקרוא עוד פרטים על הציפויים ומשמעותם במהלך ההזמנה בחנות שבחרתם.

12. בחרו מסגרת שתתאים למבנה הפנים שלכם. תוכלו תמיד לקנות מסגרת דומה למה שכבר יש לכם, או שתוכלו למדוד פה בארץ אצל אופטומטריסט/חנות אופטיקה מסגרת זהה/דומה שאהבתם בחנויות המשקפיים השונות ברשת. אני אישית מדדתי בחנות כאן בארץ מספר מסגרות שהיו נראות יפות באתר אך עליי הן נראו פחות טוב, לכן הלכתי על מסגרת דומה שהייתה לי לפני.

13. שימו לב כי החנויות ברשת עושות המון מבצעים (חגים, בלאק פריידי ואפילו סתם ככה) ונותנות לעיתים גם קופונים שווים. מומלץ לעקוב באתרי החנויות השונות וגם כאן באתר על מבצעים וקופונים כאלו.

14. שימו לב לעלויות המיסים והעמלות השונות במידה וקניתם בסכום כולל של מעל 75$ (תקרת הפטור ממע"מ). יש לציין כי במידה ועברתם את תקרת הפטור ממע"מ בגלל עלות המשלוח לא תחוייבו לשלם מע"מ כלל.
לדוגמא: קניתם משקפיים שעלותם 70$ והמשלוח הקפיץ את סכום ההזמנה ל80$ – עדיין תיהיו פטורים מתשלום המע"מ. רק במידה ועלות המוצר עצמו היא 75$ ומעלה תחוייבו במיסים. לפרטים נוספים לחצו כאן.

15. שימו לב למדיניות המשלוחים של כל חנות ועלות המשלוח לישראל של כל אחת מהן. בסמארט ביי גלאסס עלות המשלוח היא חינמית, בזני אופטיקל עלות המשלוח הסטנדרטי עולה כ-9.95$ דרך דואר ישראל, ואילו באיי ביי דיירקט עלות המשלוח עולה כ-29.95$ דרך UPS.
עוד פרטים על מדיניות המשלוחים של זני אופטיקל תוכלו למצוא כאן, של איי ביי דיירקט כאן, וסמארט ביי גלאסס כאן.

16. שימו לב למדיניות האחריות וההחזרות בחנויות המשקפיים השונות ברשת. אני אישית מצאתי כי לזני אופטיקל, איי ביי דיירקט וסמארט ביי גלאסס יש תנאי אחריות והחזרות מצויינים ושירות לקוחות אדיב במיוחד, וכך גם עולה מביקורות של הרבה מאוד אנשים ברשת וכמובן גם כאן בישראל על חנויות אלו.
עוד פרטים על מדיניות האחריות וההחזרות של זני אופטיקל תוכלו למצוא כאן, של איי ביי דיירקט כאן, וסמארט ביי גלאסס כאן.

*כידוע לכם איני רופא עיניים/אופטומטריסט וכדומה. כל מה שנאמר כאמור הינו ע"פ ניסיון אישי ובגדר המלצה בלבד - ואינו בא לשמש כתחליף לייעוץ רפואי או אחר.

נהניתם מהמדריך? מצאתם טעות? יש לכם שאלות/הצעות לשיפור? מוזמנים לשתף בתגובות...

28 מחשבות על “המדריך לקניית משקפיים באינטרנט​”

  1. תודה רבה על המדריך המעולה!
    אגב, עברתי מ-ZENNI לאתר הקנדי GOGGLES4U שהוכיח את שירות הלקוחות המעולה שלו, בכך, שמשקפי האופיס ששלחו לי לא היו לשביעות רצוני וביקשתי שייתנו יותר שטח לטווח המחשב על חשבון השטח של טווח הקריאה והם שלחו לי שוב משקפיים שהתאימו לדרישתי.
    מה שאהבתי זה שהם הציעו לי לבחור איזה מסגרת שאני רוצה והודיעו לי שהמשלוח בחינם!

  2. תודה רבה על מאמר מעולה!
    הולכת לנסות את מזלי
    שאלה קטנה לפני
    יש לי נטיה לבחור משקפיים רחבות מדי. בחנות מרגישות בסדר ואז כשהן מגיעות הן פשוט מחליקות. ואז אני מסתובבת כל הזמן כמו ספרנית עם מהמשקפיים על קצה האף…
    יש איך לבחור משקפיים שיחזיקו במקום?
    תודה!!!

    1. Omer Shavit

      היי, קודם כל תודה רבה.
      לגבי המשקפיים המחליקות – לדעתי זה עניין של בחירת מסגרת כבדה מידי או אי התאמת מימדי המסגרת לצורת הפנים שלך ובמיוחד הידיות.
      נסי לבדוק את אחת האופציות או התייעצי בחנות משקפיים/אופטיקה לגבי העניין.

  3. שלום
    תוכל לומר לי מה הכוונה במרשם משקפיים באתר eyebuydirect ב"מערכת הפעלה" זה שורה מתחת למספרים של העדשות

    1. Omer Shavit

      היי,
      במה אתה מתכוון ב"מערכת הפעלה"?
      כאשר אתה נכנס לדף המסגרת באתר יש לך אופציה "Select Lenses" לאחר מכן תגיע לדף ששואל לגבי סוג המשקפיים (קריאה, לרחוק, מולטיפוקל וכו') לאחר הבחירה תועבר לבחירה של מספרי העדשות, אינדקס וכו'.

  4. תותח אחלה מאמר בדיוק חיפשתי לנסות את מזלי באינטרנט והכתבה באה ממש בזמן תודה.

  5. שלום עומר,
    מאמר פנטסטי שאין כמותו עוד ברשת.
    השאלה איך באמת מוצאים אופטימטריסט שיסכים גם לעשות בדיקה ללא קניית משקפיים, וגם לספק בכתוב את כל המדדים המתאימים.
    יש סיכוי לאיזושהיא רשימה?

    לא אכפת לי לשלם, אבל מקווה שפחות מה-200 ש"ח של סופרפארם אופטיק.
    בבר אילן אצל הסטודנטים זה רק בבקרי יום חול ובדיקה ארוכה מאוד של שעה וחצי. ויש לנו גם לפחות חצי שעה נסיעה לכל כיוון כך שזה באמת לא מאוד נוח.
    בתודה מראש,

    1. Omer Shavit

      היי,
      לצערי אינני מכיר אופציות חינמיות נוספות, ובנוסף גם לא בקיא במחירים כיום בשוק בכל מה שנוגע לבדיקות ראייה וקבלת המרשם.
      אני אישית שילמתי לאופטיקה לפני מספר שנים בכדי לקבל מרשם, ומאז רוכש באופן קבוע זוגות משקפיים לפי הנתונים שקיבלתי.
      בנוסף אני הולך לבדיקות ראייה באופן קבוע אצל רופא עיניים בשביל לוודא שהכל תקין עם העיניים בכללי וכמו כן לא השתנו המספרים.
      בהצלחה

  6. אתר מצוין נוסף שלא הוזכר כאן, למשקפי צלילה וספורט
    http://www.gogglesnmore.com
    המחיר יקר יותר ממשקפיים רגילות באינטרנט – משקפיים רגילות מ ZENNI עלו לי כ 400₪ ומשקפי צלילה ב gogglesnmore עלו לי כ 800₪ (כולל משלוח בשניהם)
    עדיין יצא לי זול משמעותית מהמחיר בארץ..

  7. רחל לוין

    איך ניתן להזמין רק את העדשות ולהכניסם למסגרת שאקנה בארץ?

    1. Omer Shavit

      היי רחל,

      לא מכיר שיש אופציה כזאת דרך האתרים המצוינים במדריך.

  8. כל הכבוד. תודה על המידע הרב והמדויק.
    מדהים כמה המושג רווח הוגן לא קיים בארץ. לאחרונה שילמתי 350 ₪ על בדיקה של אופטומטריסט.!

  9. מאמר מעולה.תודה על המידע המפורט.
    יש לי מספר גבוה (9) בשתי העיניים פלוס צילינדר בעין אחת.
    האם מתאים גם למספרים גבוהים? קונה כל 3 / 4 שנים משקפיים עם זכוכית דקה באלפי שקלים.

    מרשם צריך באנגלית?
    תודה

    1. Omer Shavit

      היי אורן,

      אני לא יודע להגיד לך האם מתאים למספרים גבוהים.
      אתה צריך לבדוק מול האתר שאתה מעוניין לקנות בו האם הם מאפשרים, ואם כן גם לאילו מסגרות.
      אני אישית מתחדש כל שנתיים – שלוש (לפעמים יותר) מ-EyeBuyDirect ומאוד מרוצה (אני במספרים של 5-).
      את המרשם ממה שאני מכיר מקבלים לרוב באנגלית, אבל גם אם אתה מקבל בעברית אין בעיה – אתה פשוט מכניס את הערכים שקיבלת על המרשם שיש לך לתוך האתר בו אתה רוכש בשלב ההזמנה, בהצלחה.

  10. שלום רב
    תודה על כל המידע. עשיתי את כל הדרך דרך EYEBUY. המשלוח ממש יקר וייקר לי את הקניה, אבל השאלה שלי אחרת: מה אני עושה אם במקרה המשקפיים רחבים לי מדי וצריך קצת להצר את המוטות בצדדים? מי יכול לעשות לי את זה?
    תודה

    1. Omer Shavit

      היי אפרת,
      אני אכן מסכים איתך שהמשלוח יקר מאוד יחסית, אך עדיין מחיר המשקפיים בשקלול עם המשלוח יוצאים מאוד זולים יחסית למחירים בארץ.
      אני מציע לך ליצור קשר עם האתר לפני ההזמנה לבדוק מולם מה עושים במקרה של משקפיים רחבים והאם הם מספקים שירות הצרה כזה דרכם ואם לא, לבדוק בחנויות כאן בארץ אם יש אופציה לעשות תיקון כזה.
      כמו שהמלצתי גם במדריך עדיף תמיד (אם אפשר) לבדוק מהן המידות של המשקפיים שקיימות אצלך כבר ולפיהם להזמין באתרים השונים.

  11. קשה להחזיר לאיי ביי דיירקט, קניתי במבצע 1 פלוס אחד על המסגרת ועוד 20 אחוז הנחה על כל ההזמנה, ואחרי ההזמנה הראשונה של 2 זוגות משקפיים, הזמנתי עוד 2 זוגות, סה"כ 4.
    2 זוגות פחות אהבתי והחלטתי להחזיר, באתר ביקשו ממני לשלוח אימייל, וקיבלתי תשובה עם לייבל למשלוח חזרה, כשהאיימיל מציע לי להחליף למרות שביקשתי להחזיר, תקופה אחרי ששלחתי חזרה שאלתי מה קורה ועוד פעם הציעו לי לקחת זוגות חלופיים, בסוף נמאס לי בחרתי עוד שתי זוגות יותר יקרים, שילמתי את ההפרש ועכשיו אני מחכה שיגיעו.
    שורה תחתונה, המחירים אטרקטיביים והאיכות טובה אז אין על מה להתלונן. השירות לקוחות מאד אדיב והמענה מהיר יחסית מקסימום כמה שעות לתשובה, אז אין לי תלונות.
    הטיפים שלי להזמנה, העדשות הכי זולות הם פלסטיק פשוט, העדשות הבאות אחריהם הם פוליקרבונט, דקות יותר, עמידות יותר, וצלולות יותר.
    הPD של רוב האנשים עומד על איזור 62 – 63, כמובן שעדיף לבדוק.

  12. תודה על המדריך המעולה
    איך מסיימים את הרכישה בzennioptical?
    בחרתי מסגרת
    הכנסתי את הפרטים של העדשות
    ולא מצליחה להגיע לסיום
    תודה!

    1. Omer Shavit

      היי דור,
      האתרים במקור כתובים בשפה האנגלית ואין אופציה כחלק מהגדרות האתר לתרגום לעברית, אך תוכל לתרגם באמצעות Google Translate.

  13. דוד אמסלם

    עומר שלום,
    המדריך שכתבת מפורט ויעיל להבנה ומאוד ענייני.
    תודה, יישר כוח. 🙏

  14. עומר שלום,
    קודם כל תודה על המדריך המפורט.
    לאחרונה הזמנתי משקפיים מ Zenni Optical ואני רוצה לשתף בחוויה שלי, לטוב ולרע:
    א. אכן המחירים שם מאד אטרקטיביים, אבל למען ההגינות יש לציין שיש גם בארץ רשתות שמציעות מחירים דומים (קצת יותר יקרים, אבל לא בצורה משמעותית).
    ב. לקח לי יותר מחודש לקבל את המשקפיים.
    ג. כאשר סוף סוף קיבלתי אותם התברר לי שבמציאות המסגרת נראית גדולה יותר על הפנים שלי מאשר ב"מדידה הוירטואלית", ולמעשה היא גדולה מדי לטעמי. כנראה שבכל זאת אין תחליף למדידה אמיתית.
    ד. פניתי לשירות הלקוחות שלהם וביקשתי להחזיר את המשקפיים ולקבל החזר. השירות שלהם היה מצויין – הם הציעו לי החזר של 100 אחוז מהסכום לרכישה באתר או 50 אחוז החזר כספי, ואפילו ציינו שלא אצטרך לשלוח את המשקפיים חזרה. בחרתי בהחזר הכספי, ותוך יומיים קיבלתי אותו.
    לסיכום, זה היה תרגיל מעניין והתרשמתי לטובה מהשירות שלהם, אבל אני כנראה לא אחזור עליו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *